Veertig duurzame appartementen na bouwvak opgeleverd De veertig appartementen tussen de Van Reeslaan en SLuyterslaan zullen na de bouwvak worden opgeleverd. De nieuwe bewoners kunnen dan de woningen betreden. De veertig appartementen zijn zogenaamde ‘nultredewoningen’. Dit zijn appartementen die gelijkvloers zijn en daarom handig voor ouderen. In Nieuwegein zijn nog weinig woningen voor ouderen in de vrije sector dus is dit complex een aanwinst voor de stad.

Het appartementengebouw telt veertig driekamerappartementen verdeeld over vier lagen. De begane grond en de derde verdieping tellen negen appartementen en de eerste en de tweede verdieping tellen elk elf appartementen. De woningen worden door middel van een Cv-ketel met radiatoren verwarmd. De radiatoren zijn aangesloten op een thermostaat en daarnaast per ruimte regelbaar met thermostatische radiatorknoppen.

De Van Reeshof woningen zijn voorzien van het energielevel A, dit betekent dat de appartementen duurzaam worden gebouwd. Er wordt gebruik gemaakt van een warmte terugwin installatie en goede isolatie. Er worden 130 zonnepanelen geplaatst. In de gemeenschappelijke ruimtes wordt gebruik gemaakt van ledlampen en er worden waterbesparende kranen geplaatst. Tijdens de bouw wordt er zo veel mogelijk gebruik gemaakt van duurzame materialen. De appartementen voldoen aan het politiekeurmerk Veilig Wonen. Het hang- en sluitwerk van de ramen en deuren voldoet aan inbraakwerendheidsklasse 2. Andere eisen van dit keurmerk zijn ook, verlichting buiten, zicht op de voordeur en rookmelders op iedere etage en op de juiste plek. Het is een eis dat de nieuwe bewoner voldoende inkomen heeft om de huur te kunnen betalen. Ook zijn de woningen echt gericht op pensioengerechtigden, dus vanaf 65 jaar.

Het is een interessante plek om te wonen, omdat CityPlaza op vijf minuten afstand is en de woningen als nieuwbouw voelen.