NIEUWEGEIN- De leden van D66 uit provincie Utrecht gaan op 15,16 en 17 februari fietsen voor de toekomst.Onderweg bezoeken ze plekken waar gewerkt wordt aan een duurzame toekomst meldt D66 op de site.

Aankomend weekend organiseert D66 een fietstocht waarbij je elke dag 66 kilometer fietst door de provincie Utrecht. “We fietsen naar plaatsen waar provincie, gemeenten en andere organisaties samenwerken aan oplossingen voor een duurzame toekomst van Utrecht op het gebied van energie, natuur en water “,verteld Lyke Veen, kandidaat voor D66 voor de provinciale verkiezingen. ” We spreken met een polderwachter en een locodijkgraaf, bekijken van dichtbij een veld vol zonnepanelen, bezoeken een slim plein voor elektrische auto’s en een berg die veel wateroverlast veroorzaakt.”

 

De route:

Vrijdag 15 februari: Maarssen- Nieuwegein- Vianen- IJsselstein- Montfoort- Woerden. De Rijnenburgpolder, zonnepark Galecop in Nieuwegein en de stuw bij Hagestein worden bezocht.

Zaterdag 16 februari: Houten- Bunnik- Utrecht- Groenekan- Bilthoven- Zeist- Driebergen- Doorn. ANNE en het fietspad van de toekomst worden bezocht.

Zondag 17 februari: Baarn- Eemnes- Soest- Amersfoort- Leusden- Veenendaal- Rhenen. Het zonneveld langs de A1 bij Eemnes, de Nieuwe stad in Amersfoort en bijzondere waterprojecten in Veenendaal en Rhenen worden bezocht.