Tijdens renovatiewerkzaamheden aan de Muiderschans is dinsdagochtend rond de klok van elf uur een mobiele hijskraan omgevallen. Bij het incident zijn er geen gewonden gevallen, wel is er een schuur door de val verwoest. Hoe dat de kraan van Hoogwerkservice om heeft kunnen vallen is nog niet bekend. ‘’We moeten eerst het onderzoek afwachten voordat we conclusies trekken kunnen’’, aldus Herbertus Kroon, commercieel technisch medewerker bij Hoogwerkservice.

Hans de Jong, eigenaar van de schuur, was erg geschrokken toen het nieuws hem bereikte. ‘’Mijn vrouw belde me in paniek op, ik heb direct al het werk uit handen laten vallen en ben naar huis gesneld.’’ De vrouw van Hans was op het moment van het incident op het nippertje met de schrik vrijgekomen. ‘’Ze zat achter in de tuin te lezen toen het haar opviel dat er een hijskraan bezig was. Vervolgens is ze naar binnen gegaan en nog geen tien tellen later was er een flinke knal en lag de kraan achter in de tuin.’’

Voor het in Hardinxveld gevestigde bedrijf is het de eerste keer dat er een hijskraan om valt. Herbertus vertelt, ‘’Gelukkig is dit de eerste keer en we hopen dat het ook de laatste is.’’ De kraan is twee uur na het ongeval overeind gehaald en afgevoerd. De renovatiewerkzaamheden zijn woensdag weer hervat met de andere kranen die er nog staan. ‘’Vanaf nu is het gewoon een kwestie van verzekeringswerk’’, vertelt Herbertus. De hijskraan werd ingezet voor renovatiewerkzaamheden in de wijk, in dit specifieke geval voor het vervangen van kozijnen. Nader onderzoek moet nog uitwijzen wat de exacte oorzaak van dit ongeval is.

‘’Verzekeringswerk? Nee, ik heb nog niks gehoord van het bedrijf’’, vertelt Hans de Jong. Hans gaat er wel nog achteraan, niet alleen voor de achtertuin en schuur, maar ook voor zijn gemiste werkuren. “Het telefoontje kreeg ik toen ik voor werk onderweg was naar Zeist, ik ben toen natuurlijk als de wiederweerga omgedraaid naar huis toe, maar heb hierdoor wel omzet misgelopen.’’ Hans treurt wel om zijn kapotte schuur: ‘’Het is wel echt zonde, we hadden de schuur op traditionele wijze gebouwd van hout, dus los van het geld zat er ook nog veel werk in.’’ Hans heeft zelf de meeste schade in de achtertuin al opgeruimd.