Het musical-zomerkamp in Bouwspeeltuin Bouwgein te Nieuwegein is begonnen. Tijdens het kamp van 10 tot en met 14 juli zullen kinderen tussen de 7 en 14 jaar dagen repeteren voor de musical Aladdin. Dit wordt georganiseerd door de Muziekfabriek en de kinderen zullen hun acteerskills oefenen onder leiding van zangdocent Sophia Burgers.

Het zomerkamp zal beginnen met verschillende toneel-, dans en zangactiviteiten. Op deze manier leren de kinderen elkaar kennen en Sophia Burgers de kinderen. Door deze activiteiten kan de docent waar de zwakke en sterke punten van de deelnemers liggen. Na de eerste dag deelt Sophia iedereen de juiste rol toe. Vanaf dinsdag begint het harde werken voor de musical en op vrijdag wordt de musical gepresenteerd aan de ouders.

Er doen vijftien kinderen mee aan het kamp. Ze zullen de hele week werken aan hun zang-, dans- en acteerskills. De kinderen zijn deze dagen aanwezig van 10.00 tot 16.00, daarna slapen ze gewoon thuis. Alle lessen zal Sophia Burgers verzorgen, maar ze heeft ook een team van drie vrijwilligers die de lunch zullen verzorgen.

Sophia burgers heeft in 2014 de muziekfabriek opgericht. Ze geeft hier les aan kinderen en volwassenen. Ze geeft ook workshops op scholen en buitenschoolse opvang. Hiernaast treedt Sophia Burgers ook graag zelf op en kan ze worden ingehuurd voor feesten en partijen. Ze organiseert dit zomerkamp vanuit haar passie om creatief te werken met kinderen. Ze is zelf al van jongs af aan gek van theater en geniet ervan als ze kinderen helemaal ziet opbloeien als ze op een podium staan.