Het springkussenfestival wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd in Nieuwegein. In samenwerking met V-company is dit zomerevenement tot stand gekomen. Het is belangrijk dat iedereen de zomervakantie goed begint, vandaar een springkussenfestival op 9 juli.

De Bungeerun, de Stormbaan en de Reuze Glijbaan, zijn verschillende springkussens die aanwezig zijn. Naast de springen en klimmen worden er ook andere activiteiten georganiseerd, zoals het gladiatorenspel of elektrische karts. Dit festival wordt georganiseerd voor kinderen tussen de 2 en 14 jaar.

Er worden ongeveer 400 ouders met kinderen verwacht, daarom is begeleiding verplicht. Alle medewerkers hebben BHV en er zijn extra EHBO’ers aanwezig. Ook is er iets bedacht voor de ouders. Er zijn verschillende hoekjes en terrassen aanwezig om te loungen. Tijdens het evenement kan er ook gebruik gemaakt worden van de horecagelegenheden voor koffie, fris of een lunch. Voor de kinderen is er ranja en popcorn. Ook is er muziek tijdens het feest.

Het festival wordt georganiseerd op het terrein van Down Under in Nieuwegein. Er kan ook gebruik gemaakt worden van het strand, daarom is het belangrijk dat de aanwezigen de badkleding niet vergeten mee te nemen. Om te zorgen dat alles goed zal verlopen zijn er ook een aantal huisregels vastgesteld. Als bezoeker mag je zelf geen eten en drinken meenemen en honden zijn helaas niet welkom op het festival. Bij slecht weer zal het springkussenfestival worden verplaatst naar 20 augustus 2017.