Dankzij de jaarlijkse 'bloesemtocht' van stichting Rode Kruis bloesemtocht, is er geld opgehaald voor sociale goede doelen in Nederland. Het Rode Kruis heeft een deel van de opbrengst van de wandeltocht in 2018 ingezet om bezigheidspakketten samen te stellen voor ouderen. Ook Nieuwegein ontvangt dit jaar een pakket. Dat meldt Pen.nl.

Deze pakketten zijn samengesteld voor ouderen die een of meerdere dagen per week bij een ontmoetingsgroep of dagopvang te vinden zijn. Ook zijn er pakketten gemaakt voor de ouderen in Nieuwegein, het ontmoetingscentrum Nieuwegein Zuid van Vitras zal een pakket ontvangen. De pakketten zijn ontworpen door Pro’Senior uit Zutphen. “Het pakket is ontwikkeld op ouderen bezig te houden, wij hebben er onder anderen gezelschapsspellen en vragenspellen ingedaan. Alles is speciaal ontwikkeld voor de oudere doelgroep.” laat Pro’Senior weten.

Veel ouderen willen, begrijpelijk, zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen. Maar dit kan voor veel mensen erg eenzaam worden. Zij zoeken daarom vaak plekken op in de wijk die speciaal voor hen wordt georganiseerd om bezig te blijven. Deze ‘dagopvang’ plekken worden vaak in stand gehouden door een hoop vrijwilligers. Door gebrek aan geld voor dit soort plekken staat de kwaliteit van materialen en activiteiten bij veel dagopvangen erg onder druk. Voor dit soort problemen is stichting Rode Kruis bloesemtocht bezig om geld in te zamelen.

De Stichting Rode Kruis bloesemtocht is een stichting om fondsen te werven waarmee zij de doelen van de stichting kunnen verwezenlijken. Zij organiseren hiervoor onder anderen wandelingen en andere fundraising evenementen. De netto opbrengsten van de tochten en evenementen gaan naar goede doelen die te maken hebben met nationale sociale hulp. Bijvoorbeeld naar chronisch zieken of vereenzaamde mensen. Leeftijd speelt hierbij geen rol.

In 1992 is de stichting begonnen met het ophalen van geld voor deze goede doelen. Sinds de eerste tocht is er een netto bedrag van €1.392.735 opgehaald laat stichting Rode Kruis bloesemtocht weten. Zij vertellen: “Met de opbrengsten van afgelopen jaren zijn meerdere vakantie’s op het Rode Kruis vakantieschip mogelijk gemaakt voor een hele hoop gehandicapten.” Er worden niet alleen vakantie’s geregeld van de opbrengsten, maar ook onder anderen bedragen voor zorglocaties waar gehandicapten of mensen met een verstandelijke beperking heen kunnen voor hulp en rust. En natuurlijk is er dit jaar geld opzij gelegd voor de bezigheidspakketten.

Tijdens de 26ste editie van de wandeltocht in 2018 werd er maar liefs €100.000 bij elkaar gelopen voor de goede doelen. “De Nationale Rode Kruis Bloesemtocht is inmiddels uitgegroeid tot één van de grootste sportevenementen in het land met ruim 30.000 deelnemers.” schrijft Pen.nl. De volgende tocht zal op zaterdag 13 April 2019 plaatsvinden. Informatie over de kaartverkoop is te vinden op rodekruisbloesemtocht.nl.