Het was een belangrijke zaterdagmiddag voor JSV zaterdag 1. De ploeg die de afgelopen vier wedstrijden ongeslagen wist te blijven wilde haar goede reeks en de weg omhoog voortzetten tegen Benschop. JSV stond op de achtste plaats met 14 punten. Benschop stond een plekje lager met 13 punten. Het was dus van levensbelang dat JSV deze wedstrijd in ieder geval niet zou verliezen zodat zij benschop onder zich zouden houden.

Het was een vrij grote domper voor JSV dat Barry Zwezerijnen (ziekte) en Martijn Kroneman (werk) afwezig waren. Gelukkig waren Daan van der Valk en Bjorn van der Horst bereid om in te vallen.

 

Jsv slaagde er in het begin niet in om druk te zetten en om het spel te maken. Al na acht minuten ging het mis. Een corner van Benschop vloog langs de eerste paal en de bal was haast onhoudbaar voor keeper Mark van ingen wat resulteerde in een 0-1 achterstand voor de ploeg van Harry Zwaan.

 

Na de tegengoal probeerde JSV meer druk te zetten en ontstonden er de eerste kansjes voor de ploeg. Er was nog een enorme kans voor van Jeroen Scholman. Na een mogelijke een handsbal kwam de bal voor zijn voeten en had hij de kans vrij voor het inschieten. Tevergeefs want de bal vloog naast. De ploeg ging met een 0-1 achterstand de kleedkamer weer in.

 

Na de rust was het tijd voor de eerste wissel. Timo arnold Bik moest het veld ruimen voor Dominique Drost. De ploeg deed er alles aan om de gelijkmaker te maken. Ondanks dat voornemen slaagde zij er nauwelijks in om kansen te creëren door  het goede verdedigende werk van Benschop.

 

De trainer besloot om de aanvaller Duco van Bulken erin te brengen en alles of niets te spelen. Echter werd het spel van JSV iets te aanvallend en kwam er te veel ruimte voor Benschop. Enkele minuten na de wissel viel dan ook de 0-2. Een mooie dribbel vanaf de rechtervleugel werd achter doelman Mark van Ingen gelegd.

 

Na de tweede tegengoal liet JSV de koppies niet hangen. De ploeg ging verder met het aanvallende spel en dat werd aan het begin van het laatste kwartier beloond. Een voorzet van Anwar el Hassani vanaf de rechterkant werd door een speler van Benschop in eigen goal gekopt.

 

De ploeg uit Nieuwegein zette alles op alles om te gelijkmaker te maken. Er kwamen diverse kansen via Jeroen Bliemer (bal op de paal) en Bjorn van der Horst (bal over). Echter lag het door het aanvallende spel achterin zo open dat dat resulteerde in de 1-3 en de 1-4 in de laatste 3 minuten van de wedstrijd.

 

Het was dus een vrij forse nederlaag voor Harry Zwaan en zijn mannen al was de uiteindelijke uitslag niet echt  een goede afspiegeling van de wedstrijd. Hopelijk kan de ploeg haar goede vorm van voor deze wedstrijd herpakken en er een mooie tweede seizoenshelft van maken.