Wie houdt van het onder het genot van een hapje en een drankje genieten van muziek kan iedere derde zondag van de maand zijn hart ophalen in het theatercafé van theater De Kom. Ook op 20 januari was het een gezellige drukte. Enkele tientallen, vooral oudere, mensen, hadden de kou getrotseerd en zagen optredens van de Amsterdams Hongaarse zangeres Borka Balogh en de Brits/Nederlandse elektronische trip-rockband Alcuna Wilds, afkomstig uit Den Haag en Utrecht.

Borka Balogh brak door in Hongarije in 2016 maar inmiddels is zij naar Amsterdam verhuisd en speelt met een Nederlandse band

 

Voor beide optredens gold dat de muzikanten behoorlijk out of the box speelden, een beetje alternatief en daardoor de aandacht trokken.

 

Borka Balogh heeft een aansprekende, zachte stem, die indruk maakt. Met haar muziek wil ze vooral een verhaal vertellen en dat lukt haar goed. Ze wist de mensen vanaf het begin te raken. Een veelbelovende zangeres, die ongetwijfeld een succesvolle toekomst tegemoet gaat. Haar nummers waren vooral zacht en gevoelig.

 

Hierna was het de beurt aan de band Alcuna Wilds. Akoestische rockmuziek, soms krachtig en dan weer zacht. Ook de zangeres van deze band wist het publiek meteen te raken met haar melancholische, zachte stem. Deze muziek was iets ruiger dan die van Borka Balogh maar daardoor niet minder aangenaam. Ook hiervan genoot het publiek zichtbaar, ondertussen genietend van een kopje koffie.

 

Gedurende heel Komop live hing er een rustig, gemoedelijk cafe sfeertje. Bezoekers gingen met elkaar in gesprek over koetjes en kalfjes genietend van de muziek. Veel mensen die door het dorp van Nieuwegein struinden kwamen even bij het event kijken. Sommige van hen bleven even plakken voor een kopje koffie.

 

 

Elly, 68: “ Ik heb genoten van de muziek vanmiddag. De zondagmiddagen zijn vaak best saai en dan is Kom op Live een leuke afwisseling. Ik ga vaak samen met een vriendin en na afloop gaan we dan ook nog samen ergens een hapje eten, een leuke besteding van de zondag”.

 

Peter, 49:” Ik ben alleenstaand en dan is het best lastig om altijd weer bezigheden te vinden voor als ik niet werk. Kom op live is leuk, altijd weer andere vaak veelbelovende nieuwe artiesten en je maakt nog eens een praatje met andere aanwezigen”.

 

Kortom Kom op live is een prachtig initiatief dat maandelijks in theater De Kom plaatsvindt. Een echte aanrader voor wie een leuke bezigheid zoekt voor op de zondagmiddag. Nieuwegein bruist!