Hoe kunt u het meeste uit uw portemonnee halen, of heeft u andere vragen op financieel gebied? Het PLUS-café in Bibliotheek de Tweede Verdieping nodigt deskundigen uit die antwoorden zullen geven op zulke vragen. Colinda Olff laat weten dat senioren vaak een heleboel geld mislopen omdat ze niet weten wat er is.

Op 18 februari worden er deskundigen in het PLUS-café in de Bibliotheek de Tweede Verdieping uitgenodigd om vragen te beantwoorden op financieel gebied.

In het PLUS-café worden iedere maandagmiddag van 14:30 tot 16:00 activiteiten georganiseerd voor 55-plussers. Nieuwegeiners kunnen in het PLUS-café workshops volgen of in gesprek gaan met elkaar over onderwerpen zoals cultuur, lifestyle en actualiteit. De thema’s van de bijeenkomsten in het PLUS-café kiezen de deelnemers zelf, elke derde maandag van de maand organiseert het PLUS-café een workshop om het nieuwe thema in te leiden.

Colinda Olff, projectmedewerker Lokale Gezondheid bij Bibliotheek de Tweede Verdieping laat weten:‘’Een heleboel senioren weten gewoon niet welke toeslagen en subsidies er zijn waardoor ze een heleboel geld mislopen. Vanuit het PLUS-café bepalen de senioren zelf welke programma’s er komen, want zij weten wat er speelt in hun leven. Zij gaven aan dat ze gewoon wilden weten wat er allemaal is aan toeslagen en subsidies en hoe en bij wie ze dat kunnen aanvragen. Daar gaan we een deskundige partner voor uitnodigen, maar wie dat gaat zijn weten we nog niet.’’

Maandag 18 februari staat dus in het teken van de financiën. U kunt vragen stellen zoals hoe u het meeste uit uw portemonnee kunt halen of op welke toeslagen u eigenlijk recht heeft. De deelname aan het PLUS-café is gratis.