NIEUWEGEIN – Naast de ochtendcursus creatief schilderen in Fort Vreeswijk, zal er vanaf maandag 18 februari ook een nieuwe middagcursus creatief schilderen geïntroduceerd worden. De cursus aan het begin van de dag was volgens begeleider van de creatief schilderen Jet van Swieten een dusdanig succes dat er een nieuwe cursus start.

Het schilderen in Fort Vreeswijk begon ruim vijventwintig jaar geleden met een klein groepje mensen dat werkte met acrylverf. De kunst heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld waardoor cursisten kennismaakten met nieuwe schildertechnieken. ‘’Het enthousiasme onder het groepje van de maandagochtend was dusdanig groot, dat ook andere mensen zich gingen aanmelden voor de cursus’’, vervolgt van Swieten.

Ondanks er een nieuwe cursus aankomt, betekent dat niet dat de cursus er anders uit gaat zien dan in de ochtend, maar: ‘’Het is een nieuwe cursus, want het is met nieuwe mensen, een nieuwe tijd, alleen heeft het de ingrediënten van de maandagochtend’’, licht de begeleidster van de cursus toe. Het groepje dat schildert op de maandagochtend heeft al meer ervaring, dan de nieuwelingen. Het merendeel van de mensen die zich nieuw hebben aangemeld beginnen daardoor helemaal onderaan de ladder en zullen zich in de loop van de tijd gaan ontwikkelen.

Net zoals de werken van de cursisten van de maandagochtend zullen ook die van de cursisten van de tweede cursus om de zoveel tijd in de werkkamer in het Stadshuis van wethouder van cultuur John van Engelen opgehangen worden. Van Engelen spreekt lof uit over de werken van de cursisten: ‘’Ik ben zeer enthousiast over de kunstwerken en zou ze best wel mee willen nemen naar huis , maar ik hang ze in mijn werkkamer in het Stadshuis op en ze zijn dus toegankelijk voor belangstellenden.’’